Familia

Cand esti iubit in familie, si mai ales cand te simti iubit, dezvoltarea ta va fi mai armonioasa. In drumul tau spre maturizare si evolutie psihica nu vei avea atatea obstacole, vei fi poate mai stabil. Tu ar trebui sa ai deja reperele, bazele fundatiei.
Armonia, incurajarea din familie, atasamentul, iubirea si protecția sunt termeni cunoscuți pentru tine. Copil fiind, ai stiut ca ai pe cineva, ca nu esti singur, mama si tata au fost acolo! E necesar pentru un copil sa simta siguranta, protectie, sa nu se simta singur, al nimanui. Independenta de la varste fragede nu se poate fara consecinte de durata. Copilul are nevoie de stabilitate, are nevoie sa se simta iubit, sa vada ca mama si tata sunt langa el. Incurajat, viata si visele lui prind contur. Dezaprobarea, existenta constanta a cuvantului ‘NU’ neexplicat, neacordarea atentiei, lipsa parintelui din viata copilului nu inseamna ca il vor pregati pentru viata. Sau da, il vor pregati pentru o viata trista, ii vor da o alta definitie a vietii, fata de cea pe care o are copilul iubit.
Pana la varsta la care copilul ajunge sa inteleaga de ce, acesta va avea multe momente de framantare si va cauta mereu ceea ce i-a lipsit, in alti oameni.
Prezenta ta ca parinte conteaza! Si nu doar cea fizica, caci fara cea psihica, doare si asta!

Lasă un comentariu